Onze Fair aanpak

We say let’s be Fair

Duurzaamheid mag anno 2022 geen marketing verhaal meer zijn. In onze zoektocht naar verantwoord ondernemen ontdekken wij zoveel leuke, originele leveranciers en mogelijkheden. Ook onze opdrachtgevers worden steeds bewuster en vragen om biologische en vegan gerechten. Er is behoefte aan afvalbakken waar de gast het afval zelf bewust kan scheiden. Er is vraag naar lokale producten met een verhaal en men wil alleen nog bio disposables. We willen allemaal een betere toekomst. Maar wij houden wel van een reëel en eerlijk verhaal. Zo heeft herbruikbaar servies bijvoorbeeld een lagere milieu-impact dan de opties voor eenmalig gebruik en is biologisch eten duurder. Het kan altijd nóg beter, maar we zetten iedere dag weer een stap in de goede richting. Samen maken we Fair keuzes die jouw evenement en de Future positief beïnvloeden. 

 

HOE DOEN WE DAT?

Elk seizoen heeft zijn eigen smaak, en dat proef je!

– Chef Taco van den Berg

Lekker lokaal

Regio Utrecht barst van de heerlijke producten. Bier van biologische brouwerij De Leckere en Brouwerij Vandestreek. Rundvlees van het Utrechts weiderund en kaas van Pure Jersey. Super lekker en goed voor het milieu door de minimale uitstoot van transport. Lekker vers tegen een eerlijk prijs.

Seizoensgebonden

Wij werken volledig seizoensgebonden. Zo kunnen wij goed inspringen op de duurzame visvangst en groente- en fruitteelt. Elk seizoen heeft zijn eigen smaken, en dat proef je!

No (plastic) waste

Wij gebruiken geen plastic disposables bij onze evenementen. In plaats daarvan werken wij met duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven zoals borden en bakjes van rietsuikerplastic, hout of papier. 

Circulaire economie

Ons brood komt van de meest duurzame bakkerij van Nederland: bakkerij Carl Siegert. Het Nederlandse graan wordt gemalen in traditionele molens en de ovens draaien op Nederlandse zonne-energie. 

Be Veggie & Vegan

Duurzaam en gezond leven betekent ook anders eten. De natuur biedt een schat aan natuurlijke plantaardige en vegetarische producten die je verrassen qua smaak. Ze zijn voedzaam en goed voor het klimaat en het milieu.

Lucht & Licht

De koelmotoren van onze productiekeuken staan binnen, zo verwarmen zij de hal en slijten de onderdelen minder snel, waardoor ze langer mee gaan. Alle verlichting in ons pand is LED.

Geen weggooicultuur

Wij geloven niet in de weggooicultuur en gunnen spullen een tweede leven. We gebruiken ecologische schoonmaakmiddelen en scheiden waar mogelijk ons afval.

Groene stroom

Wij werken met partners die oog hebben voor de toekomst. Bijvoorbeeld in samenwerking met o.a. Maessen Tentsupply draaien we onze events en catering geheel op groene stroom.

Jouw Tip!

Natuurlijk kan het nog duurzamer. Wij zijn blijvend op zoek naar manieren om ons werkproces te verbeteren.
Heb je tips, mail je ons dan? 

Samen een evenement organiseren?

We bespreken graag de mogelijkheden onder het genot van een bakje koffie.