Onze duurzame aanpak

Duurzaamheid bij Food Jazz & DJ’s

Anno 2020 is het vanzelfsprekend om bewust om te gaan met producten. Waar we kunnen, kiezen we voor lokaal, circulair en no waste en denken we na over transport en afvalscheiding. Duurzaamheid is bij Food Jazz & DJ’s een werkwoord. 

 

Elk seizoen heeft zijn eigen smaak, en dat proef je!

– Chef Taco van den Berg

Lekker lokaal

Regio Utrecht barst van de heerlijke producten. Bier van biologische brouwerij De Leckere en Brouwerij Vandestreek. Rundvlees van het Utrechts weiderund en kaas van Pure Jersey. Super lekker en goed voor het milieu door de minimale uitstoot van transport.

Seizoensgebonden

Wij werken volledig seizoensgebonden. Zo kunnen wij goed inspringen op de duurzame visvangst en groente- en fruitteelt. Elk seizoen heeft zijn eigen smaken, en dat proef je!

No (plastic) waste

Wij gebruiken geen plastic disposables bij onze evenementen. In plaats daarvan werken wij met duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven zoals borden en bakjes van rietsuikerplastic, hout of papier. 

Circulaire economie

Ons brood komt van de meest duurzame bakkerij van Nederland: bakkerij Carl Siegert. Het Nederlandse graan wordt gemalen in traditionele molens en de ovens draaien op Nederlandse zonne-energie. 

Be Veggie & Vegan

Duurzaam en gezond leven betekent ook anders eten. De natuur biedt een schat aan natuurlijke plantaardige en vegetarische producten die je verrassen qua smaak. Ze zijn voedzaam en goed voor het klimaat en het milieu.

Lucht & Licht

De koelmotoren van onze productiekeuken staan binnen, zo verwarmen zij de hal en slijten de onderdelen minder snel, waardoor ze langer mee gaan. Alle verlichting in ons pand is LED.

Geen weggooicultuur

Wij geloven niet in de weggooicultuur en gunnen spullen een tweede leven. We gebruiken ecologische schoonmaakmiddelen en scheiden waar mogelijk ons afval.

Jouw Tip!

Natuurlijk kan het nog duurzamer. Wij zijn blijvend op zoek naar manieren om ons werkproces te verbeteren.
Heb je tips, mail je ons dan? 

Samen een evenement organiseren?

We bespreken graag de mogelijkheden onder het genot van een bakje koffie.