Lekker Lokaal

Onze leveranciers

Lokaal met een uniek verhaal

Nothing brings people together like good food, maar er moet wel wat veranderen in de wereld. Food Jazz & DJ’s vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze branche. Onze lokale leveranciers hebben ieder hun eigen unieke verhaal en maken de meest bijzondere seizoensproducten waar we in de keuken graag mee werken. Onze chef bedenkt de lekkerste vegan gerechten met deze mooie streekproducten. Met welk product draag jij je steentje bij?

 

Er is meer!

The environment
is everything
that isn’t me

– Albert Einstein

De Kaasfabriek

De Kaasfabriek

Eigenlijk kun je alleen bij ons werken als je roots in de kaas hebt.” Jurre kon na zijn studie en wisselingen van branche dan ook eigenlijk niet anders dan terugkeren naar zijn grote liefde; kaas. De Kaasfabriek werd 12,5 jaar geleden opgericht door Erik, die opgegroeid is tussen de kaasplanken. De Kaasfabriek gaat met het team gepassioneerde mensen dan ook veel verder dan alleen kaas verkopen. Volgens Jurre zijn ze de specialist voor de speciaalzaak. Echte kennis en kunde is hier dan ook in huis.

Eigenlijk is het ook wel een eer dat wij met De Kaasfabriek samenwerken, want niet zomaar iedereen kan hier kaas bestellen. “We werken samen met de echte speciaalzaken en een selectie aan betere horecazaken”, vertelt Jurre. De kaasboeren met wie De Kaasfabriek werkt zijn al even zo bijzonder. “We werken graag samen met kleine spelers, boeren die met net zoveel passie werken als wij. Maar uiteindelijk draait het allemaal om smaak.” Daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

De Notenfabriek

Soms loop je ergens binnen en wil je er nooit meer weg. Het overkwam Sjoerd ruim vijftien jaar geleden. Nou ja, zo ongeveer. Toen hij een notenwinkel inliep voor een bijbaan is hij nooit meer weggegaan uit de notenwereld. In een tienjarig leertraject ontwikkelde hij zichzelf tot meesterbrander en professional in smaak.

In 2021 kwam daar Spencer; horecaondernemer met een passie voor goed eten en De Notenfabriek ontstond. Volgens de heren zelf de perfecte combinatie tussen een passie voor delicatessen en liefde voor de horeca. Inmiddels levert De Notenfabriek meer dan 250 producten die vanuit de hele wereld geïmporteerd worden. Van noten, pitten en gedroogde vruchten tot chocolade, bakproducten en Japanse rijstzoutjes. Een nootzaak voor ons assortiment.

Notenfabriek
Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert

In Nederland kennen we maar wat goed de waarde van écht goed brood. Want wat is er nou lekkerder dan een kraakvers bammetje in de ochtend, of dat warme stukje brood voor je aan je diner begint? Bij Bakkerij Carl Siegert weten ze van (brood)wanten, al zes generaties lang. Sinds 1891 wordt er bij deze familiebakkerij al heerlijk brood gebakken.

Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal bij dit bedrijf en dat proef je. Het biologische graan groeit in Nederland en wordt op Hollandse windmolens gemalen. Soms komt het lekkerste namelijk helemaal niet van ver, maar gewoon van eigen bodem. Wij zijn er dan ook trots op om met deze (hof)leverancier te werken. Want als familietradities zo lang stand houden, moet er wel een gouden formule achter zitten.

Brandt & Levie

Drie chefs met een missie; mensen inspireren om beter vlees te eten. Jiri, Geert en Samuel leerden om die reden het vak van worstenmaker. Ze deden mooie ervaringen op in binnen- en buitenland, maar leerden tijdens dit proces ook dat veel worst gemaakt wordt van bio-industrievlees. Ook in Nederland. En dat kan anders! Om die reden begonnen de drie heren hun eigen worstenmakerij in Amsterdam, waar worsten (en meer) worden gemaakt van goed gehouden varkens.

Brandt&Levie heeft eigen varkens, die het best mogelijke leven wordt geboden bij bevriende boeren, en ze werken met biologische Nederlandse varkens. In hun worstenmakerij komen de varkens in hun geheel binnen, en er gaat niets verloren. Naast (gedroogde) worsten maken de mannen hiervan ook coppa, pancetta, hotdogs en leverworst. En ook leuk; van het vet maken ze heerlijke zeep. Wij houden van heerlijk eten en van dieren. En dus ook van Brandt&Levie!

Brandt & Levie
Schulp

Schulp Vruchtensappen

Een lekker en gezond sapje mag bij de lunch niet ontbreken. En dan bedoelen we niet de sapjes met toegevoegde suikers, maar een vers geperste sap met oog voor natuur. Dat kun je met een gerust hart aan de familie Schulp en hun fruitkennis overlaten. Al vijf generaties lang teelt de familie vers fruit langs de rivier de Vecht. Sinds 1995 gingen zij naast het telen van fruit zich ook toeleggen aan het maken van biologische sappen zonder troep: de Schulp sap.

De vruchtensappen van Schulp bestaan enkel en alleen uit fruit van geselecteerde rassen en telers die zij met zorg selecteren. Het verse fruit van de boomgaard wordt rechtstreeks gebotteld in jouw flesje. Wist je dat het pulp die overblijft na het persen wordt gegeven aan de buurman-boeren die het weer goed kunnen gebruiken voor het vee. Lekker duurzaam dus!

GRO Together

Een smakelijke Koningoesterzwam gemaakt uit jouw kopje koffie? Het kan! De bodem waar wij op wonen, leven en werken is een rijke voedingsbodem voor duurzame initiatieven. Zo is de koffiedrap die je iedere ochtend in de prullenbak gooit dé perfecte grondstof voor het kweken van bijvoorbeeld oesterzwammen. Bij GRO Together geloven ze in de circulaire beweging van de aarde en daarom kweken zij hun oesterzwammen op gerecycled koffiedik.

De GRO Oesterzwammen zijn vetarm, rijk aan mineralen en vitaminen en zijn een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers. De vlezige structuur van oesterzwammen zorgt ervoor dat het een goed alternatief is voor vlees. Zo maken ze heerlijke producten die zelfs de vleeseters niet kunnen laten staan.

GRO Oesterzwam
Heeren van Loosdrecht

De Heeren van Loosdrecht

Op een steiger aan de Loosdrechtse plassen, daar is het allemaal begonnen. De Heeren vonden dat het tijd was voor een kwalitatieve borrelhap die voor 100% bestaat natuurlijke ingrediënten. “Het moet een kwaliteitsproduct worden, want er is al troep genoeg.” Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot een gevestigde naam in de branche en leveren zij aan meer dan 100 horecabedrijven. 

De producten van de Heeren van Loosdrecht bestaan uit pure ingrediënten en worden op natuurlijke wijze bereid zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. In plaats van zout brengen zij hun bittergarnituur hoger op smaak met kruiden uit de natuur. Dat ruik én proef je. De mix van verse groenten en scharrelrundvlees in een krokant jasje geeft een ware smaakexplosie. Snacken op hoog niveau!

Clipper Tea

Een warme kop thee, wie wordt daar nou niet blij van? Het geheim van een goede kop thee zit ‘m volgens de Tea Guys, Dan & James, in de smaak. Ze doen er dan ook alles aan om bijzondere melanges te creëren die ook nog eens natuurlijk en fairtrade zijn. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Daarom zet Clipper Tea zich met elk kopje thee in voor mens en planeet door uitsluitend te werken met natuurlijke ingrediënten en een zuiver geweten.

Clipper Tea kent een ruime keuze aan de lekkerste theesmaken. En de nasmaak is nog beter: alle theesmaken van Clipper Tea zijn afkomstig van fairtrade plantages en zijn 100% biologisch. Met de verrassende smaken en kleurrijke verpakkingen is ieder theemoment een feestje jou en onze planeet. 

Clipper Tea
Koekfabriek

De Koekfabriek

Koekje erbij? De koekjes van de Koekfabriek zijn met liefde gemaakt door wel héél bijzondere koekenbakkers! De koekfabriek vindt namelijk dat iedereen moet kunnen meedoen en meewerken in onze samenleving. Daarom geeft de Koekfabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zich terug de maatschappij in te bakken. 

Alle koekjes worden ambachtelijk en met de hand gebakken. Van hartige kaaskoeken tot een zoet dondersteentje en van de klassieke boterkoek tot vegan koekjes om je vingers bij op te eten. Jou koekje bij de koffie heeft nog nooit zo lekker én sociaal gesmaakt. Dat is genieten voor iedereen!

Frites van Zuyd

Niets lekkerder dan een ouderwets frietje met mayo. Bij friterie Frites van Zuyd weten ze als geen ander hoe je de perfecte en kakelverse frites bereidt. Deze ambachtelijke fritesfabriek, gebaseerd op de traditionele Belgische frituur, is ontstaan vanuit een jeugdsentiment en is uitgegroeid tot goedlopend familiebedrijf. Sinds 2015 bakken zij de lekkerste frieten met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en gastvrijheid.

Frites uit Zuyd produceert zo duurzaam mogelijk. Dat begint op Hollandse bodem waar ze hun eigen Agria aardappelen telen en gaat door tot de frites worden gebakken in hun eigen plantaardige frituurolie. De frites worden op traditionele wijze bereidt waardoor de smaak het beste bewaart blijft. Tijdens dit hele proces worden geen E-nummers of conserveringsmiddelen gebruikt. “Het moet echt goed zijn, we doen het niet voor minder.”

Friet van Zuyd
Bakkerij Keilekker

Brabantsche bakker Keilekker

Als je aan Brabant denkt, dan denk je aan worstenbroodjes. De bakkers van De Brabantsche bakkerij Keilekker delen dit ambachtelijke product maar al te graag met de rest van het land. Vanuit drie bakkerijen voorzien zij Nederland van keilekkere Brabantsche worstenbroodjes. Alle worstenbroodjes worden handgemaakt door een team van bijzondere bakkers. Oprichter Remco Beekman gelooft dat iedereen een (tweede) kans verdient. Daarom helpt zijn team mensen met een beperking of die al een tijdje buitenspel staan bij de ontwikkeling van hun talenten. 

Een echt authentiek worstenbroodje zoals vroeger is volgens de bakkerij royaal gevuld met verantwoord gehakt uit Brabant en smaakvol gekruid. Wij zijn fan van de vegan worstenbroodjes. 100% plantaardig waarbij je twijfelt of het wel echt vegetarisch is. Een keilekker streekproduct waar de bakkers en wij geen genoeg van kunnen krijgen. 

01

één aanspreekpunt

02

één offerte

03

jouw evenement

04

één factuur